Dag 8 in Japan
Door: michielkoomen
Blijf op de hoogte en volg Michiel
26 Oktober 2010 | Japan, Matsuyama
Vanochtend zijn we op tijd opgestaan om alles op ons lijstje te kunnen bezoeken. Allereerst zijn we gaan ontbijten in het eerste de beste restaurantje dat we tegenkwamen en ontbijt serveert. Dit resulteerde in een voor mij iet wat apart ontbijt. Marco had een panini met ei en ham en een cappucino en ik had een tosti met aardappelsalade en een beker thee.
Het restaurantje zat in een winkelcentrum waar we nog even hadden rondgekeken. Hier heeft Marco een nieuwe rugtas gekocht. Vervolgens zijn we teruggelopen naar het hotel om Marco's nieuwe tas te droppen en ons programma te hervatten.
Onderweg naar het kasteel van Matsuyama begon de zon weer te schijnen. Het kasteel was erg mooi. Binnen hebben 2 Japanse dames mij in een samurai harnas gehesen. Ik trok veel bekijks als samurai en ben door enkele voorbijlopende Japanners gefotograveerd.
Toen we eenmaal het kasteel weer uitgewandeld kwamen zijn we op het terrein gaan lunchen. Op een gegeven moment kwam een van de bedienden met een Japanse man langslopen en wees op de bomen achter ons. Dit bleken sakura of kersenbloesems te zijn, echter deze waren nog in bloei. Bijzonder uitzonderlijk aangezien ze normaal gesproken in maart bloeien! Deze heb ik na het eten natuurlijk gelijk gefotograveerd, ik mocht hiervoor zelfs nog achter het restaurant komen.
Na de lunch zijn we doorgelopen Ishiteji tempel. Daar kwamen we een vrouw tegen die ons vroeg of we Amerikanen waren. Toen ik zei dat we Nederlanders waren gaf ze aan ons land te kennen, ze had het over tulpen en het land dat onder de zee ligt. Toen ze even later verder ging heeft ze ons ieder 3 mandarijnen gegeven.
Vervolgens zijn we teruggelopen richting de Dogo onsen. Van daaruit zijn we eerst nog naar een ander tempeltje gelopen waar ik graag heen wilde, althans we denken dat dit het tempeltje was. Het tempeltje was erg klein en waren er snel klaar. We zijn toen teruggelopen naar de onsen waar we lekker hebben gebadderd tussen de oude mannen.
Na ons onsen bezoek zijn we weer richting het hotel gelopen. Onderweg hebben we gegeten in een restaurant waar je zelf kon "koken". Eigelijk was het een soort combinatie tussen fonduen en gourmetten. Tot onze schrik was dit veel duurder dan we gedacht hadden, echter was het eten elke Yen waard.
26 Oktober 2010 - 14:40
Fabian:
Wat mij opvalt is de vriendelijkheid van de Japanner en de vrijgevigheid. Het moment dat een Nederlander mij in Amsterdam een paar mandarijnen in mijn handen stopt ga ik nooit meemaken helaas (tenzij je 11 november meerekent).
Komt dit omdat ze jullie ook echt als toerist zien of doen zij dit ook bij elke willekeurige Japanner?
Vind het zo apart dat wij als Nederlanders een beetje lachen als wij weer een Japanner met een fotocamera zien rondlopen terwijl een Japanner een Nederlandse toerist vrijwel standaard benaderd en oprecht nieuwsgierig is. -
26 Oktober 2010 - 14:54
Erna:
Leuke reactie van Fabian. Het is inderdaad waar. Japanners/Aziaten schromen niet om aardig te zijn en oprechte belangstelling te tonen. Ik heb dat al van meer Azië-gangers gehoord. Misschien een idee voor de Nederlanders om ook eens aardig te zijn voor de fotograferende Japanner... Mandarijnen hoeven niet hoor:-) -
26 Oktober 2010 - 15:53
Lucy:
Inderdaad, die opmerking van Fabian is raak. Maar het is voor een groot deel de cultuur van die landen. De gastvrijheid en vrijgevigheid. Het delen met elkaar. Wat dat betreft zijn wij in Nederland wat meer afstandelijker. Hoewel er een verandering te zien is nu de mensen ook andere landen en culturen ontmoeten. -
26 Oktober 2010 - 17:50
Annemieke:
Jongens ik volg jullie gespannen wat een ervaring ik ben best een beetje jaloers op jullie hoor,gweldig zo 2 broers samen.lfs en nog veel plezier op jullie ontdekkingreis. -
26 Oktober 2010 - 21:29
Opa J:
Toen ik in Japan als POW was zijn er ook Jap.arbeiders die aan een POW een zoete aardappel gaven.Ze bleven wel buiten op wacht staan of er geen bewaker aankwam.Ook in arme landen zie je dat ze eten aanbieden terwijl ze het zelf erg moeilijk hebben.Het is misschien een teken van vriendchap en erkenning
27 Oktober 2010 - 10:24
Hein Van Tongeren:
Jongens, ik geniet iedere dag van jullie belevenissen in Japan.
Echt geweldig. Wat totaal anders als Nederland hé? Vandaag kreeg ik ook 2 mailtjes van Bryan en Thierry Melis. Zij zitten nu in Thailand maar gaan binnenkort ook naar de Filipijnen en naar Brunei.
Daarnaast kreeg ik tevens een melding van Daan Bulter (Marco kent hem wel).
Hij komt voor een half jaar terug uit USA.
Aldaar is hij bezig met zijn opleiding tot F16 vlieger. Hij heeft al diverse WINGS gehaald en meegevlogen als 2e man op een F16. Jullie zien, het is allemaal zeer internationaal. Mannen, geniet van jullie trip en Michiel, een compliment voor jou. Je hebt een hele leuke schrijftrant en ik check iedere dag mijn mail om te kijken of er weer een mooi verhaal binnen is.
Nog 1 vraagje: "Hoe zijn de Japanse vrouwen"?
Hein. -
28 Oktober 2010 - 10:05
Jürgen Koek:
Hoi mannen, jullie verslagen zijn superleuk.
Ik krijg alweer de Japankriebels als ik dit lees en de foto's zie.
Wel jammer dat ik niet zo vaak kan reageren, pc is kapot en ik lees de verslagen nu hoogstillegaal op het werk :)