De laatste dag
Door: michielkoomen
Blijf op de hoogte en volg Michiel
06 November 2010 | Japan, Kyoto
Vandaag was alweer de laatste dag in Japan. Morgen vliegen we om 11 uur Japanse tijd weer terug naar Nederland en verwachten rond 15 uur locale tijd in Nederland te landen.
Onze laatste dag zijn we begonnen waar het allemaal begon, restaurant Nakau. Net als de eerste dag hebben we hier een Japans ontbijt genomen bestaande uit: rijst, groente, miso soep, een rauw ei en groene thee.
Vandaag was het tijd om souvenirs te kopen, dit hadden we eerder deze vakantie nog niet gedaan. Daarnaast was het vandaag ook onze laatste kans om wat geisha's op foto/film vast te leggen. Dit was ons eerder deze vakantie ook nog niet gelukt.
In Gion aangekomen was het net 6 uur geweest. Toen ik aankwam was er echter geen geisha te bekennen en ik vreesde dat ik te laat was. Ik hield vol en bleef het het district doorlopen. Mijn geduld werd aardig op de proef gesteld, maar uiteindelijk heb ik dan toch wat geisha's kunnen filmen en fotograveren.
Daarna ben ik teruggegaan naar de ryokan waar Marco op me wachtte. Van daaruit zijn we op zoek gegaan naar een restaurant dat ik van een vriend van me echt moest bezoeken. Het kostte wat moeite en na een paar keer verkeerd te zijn gelopen hadden we het restaurant uiteindelijk toch gevonden.
Hier hebben we heerlijk, maar ook heel apart gegeten. We hadden twee vleesgerechten uitgekozen. Wild zwijn van de barbecue en rauw berenvlees. Later kregen we ook nog rijst en tofu van de barbecue op kosten van het huis. Deze werden gevolgd door een glaasje pruimenwijn.
Na het eten hadden we geen geld meer voor een taxi en hebben we vanaf het restaurant naar de ryokan terug moeten lopen. Uiteindelijk zijn we ongeveer een uur bezig geweest met deze wandeling.
Eenmaal weer in de ryokan aangekomen was het tijd om onze koffers in te pakken aangezien we de we morgen alweer vroeg richting het vliegveld moeten.
08 November 2010 - 20:42
Oscar:
Ik ben blij dat je het toch nog gevonden had (ik had je smsje nog ontvangen). Verassend maar lekker eten he, mooi dat jullie het lekker vonden :D. En is Pruimenwijn niet geweldig? :D
Hopelijk kunnen we binnenkort weer een keertje afspreken om alle geweldige verhalen te horen :)
08 November 2010 - 21:08
Erna:
berenvlees? en rauw? je zou er vegetariër van worden :-) maar ja, ben sowieso niet zo'n vleester. Ik had uitsluitend voor de tofu gekozen in dit geval:-)
Fijn dat jullie weer veilig thuis zijn!
Liefs,
Erna -
08 November 2010 - 21:46
Annelies En Gerard:
Nou, jongens dit was een erg indrukwekkende reis, met veel verschillende indrukken. Fijn dat jullie weer veilg thuis zijn. Ik neem ook aan dat jullie nog veel meer mooie foto's hebben gemaakt, dan wij gezien hebben. Maak er een mooi fotoverslag van. Geniet er nog lang van na.