Dag 10 in Japan - Reisverslag uit Kanazawa, Japan van Michiel Koomen - WaarBenJij.nu Dag 10 in Japan - Reisverslag uit Kanazawa, Japan van Michiel Koomen - WaarBenJij.nu

Dag 10 in Japan

Door: michielkoomen

Blijf op de hoogte en volg Michiel

28 Oktober 2010 | Japan, Kanazawa

Vanochtend moesten we alweer super vroeg op, om 7 uur begon namelijk het ochtendgebed. Sinds gisteren was de temperatuur alweer flink gedaalt en hebben we onze vesten en jassen maar tevoorschijn getoverd. Ook het weer zat niet erg mee, het heeft de hele dag geregend.

Na een "lekker" tofu ontbijtje hebben we rustig onze koffers klaargemaakt voor vertrek. Daarna zijn we nog de regen in gegaan om nog wat te kunnen zien van het rustige dorpje boven op de berg.

Onderweg zijn we nog van winkel naar winkel gehopt omdat Marco op zoek was naar tabi's. Onderweg kwamen we een winkeltje tegen waar ze de tabi's zowel in zwart als wit verkochten en zelfs in westerse maten.

Nadat we onze tabi's hadden gehaald zijn we doorgelopen richting de Daimon gate welke sinds de oudheid de officiele toegang is tot Koya-san. Hier hebben we nog snel wat foto's kunnen nemen voor het tijd was om onze baggage op te halen en weer richting Shin-Osaka te vertrekken voor onze doorreis naar Kanazawa.

We kwamen vrij laat aan in Kanazawa en zijn direct na het droppen van onze baggage gaan wandelen op zoek naar wat te eten. Onderweg kwamen we vele traditionele winkels tegen in deze traditionele stad. Gucci, Luis Vuitton, Armani, noem het maar op.

Uiteindelijk zijn we gaan eten bij een super goedkoop tentje. Het eten hier was echter super lekker. Voor maar 280 Yen had ik een grote kom rijst met lekker mals vlees. Als toetje wilden we nog ijs gaan eten in een ijstentje waar we onderweg langsliepen. Deze konden we alleen helaas niet meer terugvinden. Vervolgens zijn we teruggelopen naar onze ryokan.

• 28 Oktober 2010 - 14:53

Oscar:

Leuk he dat het eten zó goedkoop en toch zo lekker kan zijn :).

Verder geweldig om al jullie verhalen te volgen. Jullie doen een heleboel dingen die menig mensen op zo'n vakantie toch niet doen, en dat is super bijzonder :D.

Veel succes verder en keep up posted :)

• 28 Oktober 2010 - 19:10

Ton:

Tabi's zijn traditionele Japanse sokken waarbij de grote teen en de andere tenen zijn gescheiden. Zag in het weerbericht dat er zaterdag een uitloper van een orkaan Tokyo passeert. Geeft harde wind en veel regen. Je bent alvast gewaarschuwd.

• 29 Oktober 2010 - 06:39

Lucy:

Urs en ik zaten gisteren al te gissen wat tabi's waren gelukkig heeft papa de betekenis er bij gezet. We waren gisteren bij opa en later kwam Fred ook nog, die zat in Zeeland en kwam Urs ophalen. We waren dus erg nieuwsgierig naar jullie verslagen en konden niet tot thuis wachten, hebben het bij opa gelezen en de foto's bekeken. Ook de nieuwe die je bij de andere verslagen er bij hebt gezet. We hebben een goed idee hoe het jullie daar vergaat en genieten mee.