Het aftellen is begonnen!! - Reisverslag uit Maarssen, Nederland van Michiel Koomen - WaarBenJij.nu Het aftellen is begonnen!! - Reisverslag uit Maarssen, Nederland van Michiel Koomen - WaarBenJij.nu

Het aftellen is begonnen!!

Door: michielkoomen

Blijf op de hoogte en volg Michiel

14 Oktober 2010 | Nederland, Maarssen

Welkom op mijn reisblog!!

Met nog maar 4 daagjes te gaan ben ik al helemaal klaar voor vertrek. Het enige wat nog resteert is de berg zooi die nu op de vloer van m'n kamer ligt verplaatsen naar een koffer. Verder is alles geregeld. Het aftellen is dus begonnen!!

Alvorens er te lezen valt wat mijn ervaringen in Japan allemaal zijn een kleine omschrijving van de reis.

De reis bestaat uit drie onderdelen, namelijk:
1. Kennismaken met een fantastisch land
2. Onderzoeken hoe het dagelijkse leven er in Japan uit ziet en
3. Onderzoeken waar en onder welke omstandigheden mijn opa in WO II als krijgsgevangene in Japan heeft gezeten en een stukje algemene informatie over de oorlog.

Op 18 oktober zullen Marco en ik vertrekken vanaf Schiphol richting Kansai Airport voor de kust bij Osaka. Bij aankomst reizen we direct door naar Kyoto alwaar onze reis echt begint. Na eerst 3 dagen lang Kyoto te verkennen zullen we doorreizen naar Hiroshima waar wij het een en ander over de oorlog zullen leren waaronder de impact die de atoombom op Hiroshima en heel Japan heeft gehad. Later zullen we doorreizen naar Yanai waar we enkele dagen bij een Japans gezin te gast zijn. Naast deze familie te leren kennen willen wij hier ook graag leren hoe het dagelijks leven in Japan er uitziet. Hierna zullen wij onze reis per boot vervolgen naar Shikoku waar wij de stad Matsuyama gaan bezoeken. Vervolgens gaan we per “langzame” trein richting Osaka gaan en daar vandaan zullen we doorreizen richting Koyasan, waar we een heuse tempelovernachting zullen doen. Na deze overnachting zullen we vanuit Koyasan via Osaka richting Kanazawa reizen. Na een verblijf van enkele dagen zullen we doorreizen richting Tokyo. Natuurlijk mag Tokyo niet ontbreken in een reis naar Japan, maar daarnaast gaat het ons vooral ook om het schrille contrast tussen het meer traditionele Japan van de eerste helft van onze reis en één van de grootste metropolen op aarde.

Na ons bezoek aan Tokyo reizen we op door richting Hitachi. Hitachi ligt een eindje ten Noordoosten van Tokyo en is een echte industriestad. Misschien ken je de naam wel van de grote graafmachines of de harde schijven of andere electronica. De reden waarom wij deze stad bezoeken is omdat onze opa hier 2 jaar lang als krijgsgevangene heeft gezeten. Via de Japanse ambassade in Den Haag heb ik kunnen regelen dat we een tour door de stad krijgen. Hierbij zullen we een bezoek brengen aan de Hitachi Mining Museum en een metaalfabriek. Hierdoor zullen we een beeld krijgen over de werkzaamheden en over de omstandigheden waar onze opa zich in bevond (al is de fabriek wat nieuwer dan in de tijd dat opa er zat). Daarnaast zullen wij ook een bezoek brengen aan de locatie waar opa krijgsgevangene is geweest.

Vanuit Hitachi reizen we door naar Fuji Hakone National Park waar wij het prachtige park rondom de heilige berg gaan verkennen. Door de strakke planning hebben we helaas geen tijd om Mount Fuji te beklimmen. Vervolgens reizen we door richting Kyoto alwaar wij op een van de laatste dagen nog een uitstapje maken naar Nara, de oude hoofdstad van Japan alvorens wij na een reis van 3 weken weer via Kansai Airport richting Schiphol vertrekken.

Na deze beknopte samenvatting van wat Marco en mij allemaal te wachten staat in Japan hoop ik dat jullie net zo benieuwd en enthousiast zijn hoe het ons zal bevallen als wij zelf.

Ps. Vergeet je niet aan te melden voor de mailinglist. Dan krijg je elke keer dat een verslag heb toegevoegd een berichtje.

Tot snel!!

• 14 Oktober 2010 - 19:01

Oscar:

Ik heb het al gezegd, maar ik zeg het gewoon nog een keer: Ik wens jullie een super geweldige reis toe, maar zo te lezen gaat dat helemaal goed komen :)

• 14 Oktober 2010 - 20:51

Fredrik:

Veel plezier alvast! En hoop dat je niet veel toekomt aan dit verslag updaten doordat je veel coolere dingen meemaakt :P

• 14 Oktober 2010 - 21:29

Boy & Ineke Kluin:

Spannend hoor zo'n grote reis.
    Maak veel foto's.
    Goede reis en met veel verhalen op je blog hebben wij ook nog een leuke reis.

• 14 Oktober 2010 - 21:44

Erna:

Heel veel plezier M&M! Ik zie jullie het weekend nog samen met Opa.
    XXX

• 15 Oktober 2010 - 09:44

Yvonne:

we wensen jullie een super gave reis toe! Geniet met volle teugen. We lezen graag mee hoe het jullie daar vergaat.
    Veel plezier, Yvonne&Wim, Joyce en Robin

• 15 Oktober 2010 - 18:52

Ingrid:

Een hele goede reis en neem alles van deze ervaring goed op. Een herinnering om nooit te vergeten. En helemaal bijzonder om dit samen met je broer te doen.
    Ingrid, Jeroen, Bart, Arjen

• 15 Oktober 2010 - 20:46

Ursula:

Heel veel plezier en een spannende, avonturlijke
    reis wens ik jullie.
    groetjes Ursula

• 16 Oktober 2010 - 09:35

Annelies En Gerard:

Hallo neven,
    Wat een mooie reis moet dit worden! Wel veel items om te bezoeken, maar heel afwisselende onderwerpen. We zullen jullie reisverslagen met veel plezier lezen. Goede reis en geniet ervan.

• 16 Oktober 2010 - 11:57

Fabian:

Ik moet eerlijk toegeven dat ik aangenaam verrast ben op de manier waarop jullie tegen jullie reis aankijken en hoe jullie alles zo te zien al geregeld hebben. Wat mij met name opvalt is de manier waarop jullie zelf tegen deze reis aankijken.

Niet alleen de bekende plaatsen bezoeken maar ook meer ervaren hoe het werkelijke leven in Japan er aan toe gaat in de plaatsen waar je weinig over leest en ziet. Daarnaast het opzoeken van het verleden van jullie opa.

Het zijn die momenten die jullie zullen blijven herinneren van jullie reis. Heel veel plezier en heel veel succes met hetgeen jullie je voorgenomen hebben en ik hoop dat jullie een geweldige ervaring mee terug nemen.

Mata ne!

p.s. Ik zal deze blog ook even onder de aandacht van de rest van de familie hier brengen ;)

• 17 Oktober 2010 - 09:26

Jeannette:

Wij wensen jullie een fantastische reis toe en geniet van alles wat jullie meemaken. Wij zijn benieuwd naar jullie reisverslagen!
    Veel plezier en groetjes van Raymond, Jeannette, Michelle & Melanie

• 17 Oktober 2010 - 19:43

Ad En Margriet:

Hoi neefjes,
    heel veel plezier daar in het verre Japan, we gaan jullie volgen!
    groetjes Ad, Margriet, Martijn en Wendy

• 18 Oktober 2010 - 12:25

Rik:

Happy hunting dude!;-)

• 20 Oktober 2010 - 04:50

Sjef Nelis:

ik wens jullie een spannende, avonturlijke
    reis toe.