Aankomst in een nieuw land
Door: michielkoomen
Blijf op de hoogte en volg Michiel
19 Oktober 2010 | Japan, Kyoto
Vandaag zijn we na een vlucht van 10 uur en 40 minuten rond kwart voor 8 locale tijd volgens schema geland.
Allereerst hebben we onze Japan Rail Pass opgehaald. Dit ging vrij vlot en prima in het Engels, tevens hebben we alle stoelreserveringen voor onze Shinkansen reizen gemaakt.
Daarna was het tijd om onze eerste Yen`s uit de automaat te trekken. Dit bleek echter geen gemakkelijke opgave. Niet alle pinautomaten kunnen namelijk pasjes van buitenlandse banken lezen.
Uiteindelijk zijn we zonder een Yen op zak richtin Kyoto vertrokken. In Kyoto hebben we uiteindelijk bij het postkantoor kunnen pinnen.
Intussen was het al 11 uur en hadden we in de warmte al wat dorst gekregen. Een paar winkeltjes verderop naast het postkantoor was een koffieshop (soort Starbucks) waar we wat gegeten en gedronken hebben.
Hierna zijn we te voet richting de Ryokan gelopen om in te checken en onze baggage te droppen. Vervolgens hebben we bij de supermarkt een fles water gekocht en zijn we de stad gaan verkennen.
Het eerste wat we op onze weg tegenkwamen was de Higashi Honganji tempel. Deze tempel stond voor een deel in de stijgers aangezien hij (na pas 4x afgebrand te zijn) een keer gerenoveerd mag worden. Ondanks dit ongemak hebben we toch goede foto`s kunnen maken.
Waar we in eerste instantie eigelijk geen tijd voor hadden, maar wat ik wel heel graag wilde zien was de Fushimi Inari tempel. Deze tempel is ondermeer te zien in de film Memoires of a Geisha. Wat deze tempel nou zo bijzonder maakt is dat hij ellenlangen gangen heeft met allemaal rode toriigates kort achter elkaar. Deze tempel hebben we vandaag alsnog kunnen bezoeken. Het is daar zo mooi in het bos. Ik ben echt heel blij dat we daar vandaag nog een bezoekje aan hebben kunnen brengen.
Inmiddels was het al half 6 geweest en tijd om terug te gaan naar de Ryokan en wat te gaan eten. We waren toch wel erg moe na de lange vlucht. Voor de terugreis hebben we daarom een taxi genomen. Dit bleek echter nog een leuke uitdaging aangezien deze chauffeur geen woord Engels sprak. Met wat handen en voeten werk en die 1-2 woordjes die ik Japans spreek hebben we het toch voor elkaar gekregen om op de juiste bestemming aan te komen.
19 Oktober 2010 - 13:26
Oscar:
Postkantoren zijn heilig daar als het gaat om geld pinnen haha :)
Echt leuk om te horen dat jullie ook naar de 1000 torii gates zijn gegaan. Het is ook erg leuk om dat te herkennen in de film ja :D
Ik volg met veel verwachting en jaloezie jullie verhalen haha :)
PS: Is het nog steeds zo geweldig heet in Kyoto? -
19 Oktober 2010 - 13:28
Camilla:
Dag neefjes!
Super leuk dat jullie een verslagje bijhouden. Ik volg jullie op de voet;)
Heeeeeeeel veel plezier!
Liefs camilla -
19 Oktober 2010 - 15:48
Wendy:
Wauw het klinkt allemaal zo leuk en de foto's zijn zo cool! Ik wil ook! -
19 Oktober 2010 - 15:58
Lucy:
Blij te horen dat alles goed gegaan is.
Leuke foto's.
Kijken uit naar jullie volgende belevenissen.
Liefs pa&ma -
19 Oktober 2010 - 17:23
Erna:
Leuk zeg, vooral die foto's. Zal nog een keer de film (Memoires of a Geisha) met nog meer aandacht bekijken. Geen straf! Marco,vertaal je t-shirt even. Dan snapt tenminste iedereen dat je probeert te zeggen dat je aardig bent:-)) -
19 Oktober 2010 - 19:22
Mana:
The airport photo makes me want to fly over there right away! I believe you have got the sense that the ordinary people over there don't speak any English! Be prepared! :-) -
19 Oktober 2010 - 19:27
Opa J:
Leuk te zien dat jullie goed zijn aangekomen.Alle begin is moeilijk met het pinnen maar dat went wel.
Goede foto's in een goede omgeving.Ik kijk uit naar jullie volgend verslag
20 Oktober 2010 - 13:03
Paula:
Hallo neven,
Wat super van jullie om zo'n reis te ondernemen.
en wat hebben jullie in korte tijd al veel beleefd.Ik kijk met spanning uit naar het volgend verslag. Leuke foto's. Liefs,Paula.