Dag 4 in Japan - Reisverslag uit Kyoto, Japan van Michiel Koomen - WaarBenJij.nu Dag 4 in Japan - Reisverslag uit Kyoto, Japan van Michiel Koomen - WaarBenJij.nu

Dag 4 in Japan

Door: michielkoomen

Blijf op de hoogte en volg Michiel

22 Oktober 2010 | Japan, Kyoto

Vanochtend waren we iets later dan de dag ervoor aangezien we nog even op de kaart hadden gekeken waar we de eerste twee dagen niet aan toe gekomen waren.

Omdat we voor vandaag op de Jidai matsuri na geen programma hadden konden we mooi alle dingen deze dingen inhalen.
Onderweg naar de bus richting de Shimogamo shrine zijn we de family mart nog even binnengewandeld voor ons ontbijt. Dit bestond uit een soort bapao, een soort kruidkoek en een aardbeibroodje. Bij de shrine aangekomen zagen we dat er een bruiloft aan de gang was. Een vrouw in een witte kimono en een man in een zwart bijpassend pak liepen met een handje vol familie/vrienden richting de shrine. Even later zagen we nog een bruidspaar. In de shrine zagen we allemaal kleine altaars. Een vrouw daar wist ons te vertellen dat deze kleine altaars gericht waren op de chineze sterrebeelden en dat het grote altaar gericht was naar god. Ook heeft ze ons uitgelegd hoe je moet bidden in Japan.

Hierna zijn we met de bus naar de Zilveren tempel gegaan, dit was het begin van de "path of philosphy" wandelroute. Hoewel we eigelijk niet van plan waren om deze tempel te bezoeken hebben we het toch gedaan. Het bleek een goede zet, de tempel heeft een prachtige tuin.

Nadat we de tempel bezocht hadden zijn hebben we de wandelroute gevolgd. Al snel kwamen we er achter dat de wandeling het mooist is in het voorjaar. We liepen langs een watertje waar allemaal kale sakura (kersebloesem) bomen stonden. Ondanks dat deze bomen kaal waren was het nog steeds een mooie wandeling.

Het pad kwam vlakbij de Heian shrine uit en zijn daar toen naar toegelopen voor het Jidai festival. Ondertussen had zich al een flinke menigte mensen verzameld om de parade te kunnen zien. Voor ons zat een vrouw met haar baby en moeder. Het babytje zat ons de hele tijd aan te kijken. Met een "daigokujin wa omoshiroi desune?" (buitenlanders zijn interessant nietwaar?) waren ze het wel eens. Later vroegen ze ons nog waar we vandaan kwamen en toen ze halverwege de parade weggingen groetten ze ons nog tot ziens. De parade zelf was ook erg mooi om te zien. Het was heel apart al die oude kostuums in een lange stoet voorbij te zien komen.

Toen de parade afgelopen was zijn we nog teruggegaan naar de Kiyomizu tempel. Nu het nog licht was kon je goed zien dat ie half tegen de berg aan stond. Heel apart.

Vervolgens zijn we naar Gion gegaan om te eten. Gisteren waren we al langs een tentje gelopen dat vol zat waar we graag wilden eten. Hier hebben we onze eerste okonomiyaki gegeten aangevuld met teppanyaki gerechten. Even later kwamen 3 Amerikanen voorbijgelopen en toen ze ons zagen eten zijn ze ook naar binnen gegaan. Toen ze vroegen wat wij aanbevolen heeft Marco in z'n beste Engels bij hen aan tafel uitgelegd wat wij hadden gegeten. Toen we gingen afrekenen hebben we nog een flinke korting gekregen. We hadden wat zoete aardappel van het huis gekregen en ook onze drankjes waren gratis. Hierna gingen we terug naar de ryokan, onze spullen inpakken voor de reis naar Hiroshima en Yanai.

• 24 Oktober 2010 - 11:16

Ursula:

Hoi Jongens,

leuke verhalen over jullie
    reis.Jullie hebben al veel gezien.
    hoe is het in de hotels? Slapen jullie op matjes of zijn het westerse hotels?

Genieten jullie ervan!
    groetjes Ursula

• 24 Oktober 2010 - 12:16

Opa J:

Leuk dat jullie net zo'n bruiloft hebben kunnen meemaken. De Parade zal ook wel bijzonder zijn.Heklaas geen foto's maar misschien later wel.Goede reis verder naar Hiroshima en hopelijk ook naar het monument.