Field trip en de eerste schooldagen
Blijf op de hoogte en volg Michiel
12 April 2014 | Japan, Kyoto
Vervolgens hebben we geluncht en zijn we naar het centrum voor buitenlanders in Kyoto geweest. Daar hebben we een presentatie bijgewoond over het leven in Kyoto en hebben allerlei informatie gekregen die ons leven hier makkelijker zou moeten maken. Ook als we op zoek zijn naar een bijbaantje etc. is dit de plek waar we moeten zijn.
Nadat we nog even de bergen net buiten Kyoto in zijn geweest, was het tijd om terug te gaan naar school.
Donderdag was het dan zo ver, de lessen zijn begonnen. De eerste 1,5 week hebben we de gelegenheid om keuzevakken te volgen en te kijken of we ons ook daadwerkelijk voor die vakken willen inschrijven. Aangezien ik zo veel mogelijk lessen wil uitproberen heb ik zowel donderdag als vrijdag van 9 tot 18u op school gezeten.
Van de 5 levels (1 is het laagst, 5 het hoogst) van het Japans dat ze hier op de universiteit hebben zijn mijn klasgenoten en ik (m.u.v. Maxime) in niveau 4 (Maxime in niveau 3) geplaatst. Dit is ongeveer hetzelfde niveau Japans als we in Nederland ook krijgen, dus behoorlijk pittig. Voor de rest heb ik als bijvak een les over Kyoto, een les over de Japanse politiek, Grammatica voor de JLPT (Japanese Language Proficiency Test) en Koreaans gekozen.
Wat wel grappig was, was dat ik met een aantal uitwisselingsstudenten de les Japan & the world heb gevolgd en die les was zo moeilijk dat iedereen zich afvraagt waarom dit een vak speciaal voor uitwisselingsstudenten is. De les Koreaans die ik daarna met de reguliere Japanse studenten volgde, was veel makkelijker, terwijl je juist zou verwachten dat dit veel moeilijker zou zijn, aangezien hier geen rekening wordt gehouden met het niveau van het Japans van de uitwisselingsstudenten. We hebben echter nog geen Koreaanse grammatica uitleg gekregen, dus waarschijnlijk wordt het nog wel een stuk moeilijker. Desalniettemin is het wel een uitdaging aangezien het spreektempo van de lerares een stuk hoger ligt dan in onze Japanse les en we worden gedwongen ons heel snel aan te passen.
Vrijdag hadden we na school ook nog een welkomst feest in een van de studentenhuizen en vandaag ben ik met een aantal uitwisselingsstudenten, Japanse studenten en de student staff naar Arashiyama gegaan voor een Hanami (soort picknick onder de kersenbloesembomen). Ik heb het dus druk zat…
13 April 2014 - 12:34
Margriet:
Hoi Michiel,
leuk om te lezen dat je het al zo naar je zin hebt en je behoorlijk snel ingeburgerd raakt.
Heel veel succes,
groetjes Ad en Margriet. -
13 April 2014 - 22:31
Lucy Koomen:
Hi, goed hoor niveau 4. Jammer voor Maxime. Komt zij nu in een andere groep?
Leuk de foto's aan het meer. En je kan ook al goed overweg met die hamer zie ik.
Ben benieuwd hoe je Koreaanse lessen uitpakken.
liefs pama